måndag 8 augusti 2016

Hallonmousse med vit choklad



Hallonmousse ca 8 -10 portioner
4 dl turkisk yoghurt
1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
300 g vit choklad
600 g hallon
Gör så här:
Koka upp hallonen och låt svalna.
Vispa grädden fluffig.
Mixa hallonen om de inte kokat sönder.
Blanda ihop yoghurt, grädde, florsocker, vaniljsocker och de avsvalnade mixade hallon.
Smält chokladen försiktigt och spara lite som garnityr.
Montering:
Lägg den smälta chokladen i botten på en skål, dessertglas.
Fyll upp med hallonmoussen.
Strö över riven vit choklad och garnera med mynta och t ex hallon.
Låt stå kallt. Ta fram ca 20 minuter innan servering så hinner chokladen smälta lite.
En underbar sommardessert och det går att använda vilka bär som helst.
Det går även att byta ut vit choklad till mörk choklad eller ingen choklad alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar