måndag 8 augusti 2016

Cheesecake med mangosmak






Cheesecake med mangosmak 8- 10 portioner

Botten:
8 st digistivekex, glutenfria
2 dl kokosflingor
100 g smör
Smält smöret och mixa det med digistive kex och kokosflingor.
Klä en form med bakplåtspapper och lägg massan i en form med löstagbar kant.
Ställ in i kylen.
Fyllning:
200 g färskost, philadelphia
2 dl turkisk yoghurt
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
5 st gelatinblad
2 dl vispad grädde
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Värm yoghurt och florsocker försiktigt.
Smält gelatinbladen i yoghurtblandningen.
Häll blandningen över färskosten och rör slätt.
Tillsätt den lättvispade grädden och rör om så det blandas väl.
Häll blandningen i formen och låt stå kallt.
Topping:
2 st stora mogen mango
1 dl vit sirap
1 dl socker
2 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen.
Skala och dela mangon i mindre bitar och mixa den till en slät massa.
Värm alla ingredienser i en kastrull, tillsätt gelatinbladen.
Häll över toppingen på den stelnande fyllningen.
Ställ i kyl för att stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar