onsdag 30 mars 2011

Sockerkaka med kagekrydda

Idag när jag kom hem så låg mina kryddor i brevlådan som jag beställde häromdagen. Man blir helt galen, vad spännande det är att få paket fast man vet vad det är. Jag måste bara öppna alla burkar (tre) för att lukta på dem. Det känns ljuvligt med lavendelblommor, ringblommor och kagekrydda. En burk med lavendelsocker vad det beställt också, det smakade gott. Jag måste baka nå`t och helst nu. En sockerkaka med kagekrydda får det bli. Den blev fantastisk god, helt underbara smaker och passar väldigt bra ihop med en kopp te.
Lycka till!

Kagekrydda är en blandning av citronmeliss, lavendel, grönmynta och mejram.

Sockerkaka med kagekrydda

150 g smör
2 dl socker
2 ägg (ekologiska)
1 msk fiberhusk
3 dl mjölmix
½ dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 msk kagekrydda
Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget.
Häll i mjölken.
Tillsätt fiberhusk.
Blanda mjölmix och bakpulver.
Häll det i smeten och rör ihop.
Smula i kagekryddan och rör om.
Häll smeten i en smörad form.
Grädda i 175º i 30- 40 minuter.
Låt svalna i formen innan du stjälper upp kaka.

1 kommentar:

  1. Jag bjöd mina kollegor på den här sockerkakan och de tyckte den var jättegod. Den var saftig och smakade inte alls "glutenfritt" tyckte de.

    När man bakar så vispa bara smör,socker ägg. Resten av ingredienserna rör man ner med sleven.
    Lycka till.

    SvaraRadera