Det står i receptet " näst intill dödligt" god chokladkaka.
Det stämmer. Min dotter sa "Mamma, allt du bakar är gott, men det här är nummer ett"
Chokladkaka
150 g smör
200 g mörk choklad, 70%
2½ dl strösocker
3 ägg
1 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl cremè fraiche
Glasyr
100 g mörk choklad, 70%
1 dl vispgrädde
Ev dekoration
Färska jordgubbar
1. Sätt ugnen på 175º.
2. Smält smöret. Bryt chokladen i småbitar, lägg dem i det smälta smöret och rör om tills det löst sig.
3. Vispa socker och ägg lätt och rör ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna.
4. Häll smeten i en smord sockerkaksform.
5. Ställ in den i ugnen i nedre delen.
6. Grädda i ca 40 min.
7. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den.
8. Hacka chokladen till glasyren.
9. Värm grädden i en kastrull tills den kokar, häll den över chokladen. Rör om tills det löst sig.
10. Låt glasyren svalna lite och häll den över kakan.
11. Dekorera med jordgubbar.
Åh, vad sugen jag blev nu! Ser ju himmelskt ut!! Synd att jag är lite lätt handikappad för tillfället, annars hade det nog blivit lite bak i helgen!
SvaraRaderaGlad Påsk! Kram Sofia