onsdag 20 april 2011

Chokladkaka

Det står i receptet " näst intill dödligt" god chokladkaka.
Det stämmer. Min dotter sa "Mamma, allt du bakar är gott, men det här är nummer ett"

Chokladkaka

150 g smör
200 g mörk choklad, 70%
2½ dl strösocker
3 ägg
1 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl cremè fraiche

Glasyr

100 g mörk choklad, 70%
1 dl vispgrädde

Ev dekoration
Färska jordgubbar

1. Sätt ugnen på 175º.
2. Smält smöret. Bryt chokladen i småbitar, lägg dem i det smälta smöret och rör om tills det löst sig.
3. Vispa socker och ägg lätt och rör ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna.
4. Häll smeten i en smord sockerkaksform.
5. Ställ in den i ugnen i nedre delen.
6. Grädda i ca 40 min.
7. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den.
8. Hacka chokladen till glasyren.
9. Värm grädden i en kastrull tills den kokar, häll den över chokladen. Rör om tills det löst sig.
10. Låt glasyren svalna lite och häll den över kakan.
11. Dekorera med jordgubbar.

1 kommentar:

  1. Åh, vad sugen jag blev nu! Ser ju himmelskt ut!! Synd att jag är lite lätt handikappad för tillfället, annars hade det nog blivit lite bak i helgen!
    Glad Påsk! Kram Sofia

    SvaraRadera