måndag 11 april 2011

Pizza


Förgräddade pizzabottnar

Den här pizzan är lika god som pizzabagarens, om än bättre. Tunn spröd botten som kan förgräddas i 7 minuter för att sedan frysas in. Delicato!
Gör vilken storlek du vill. Receptet är till en långpanna.

Pizzabottnar

25 g jäst
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
0,75 dl olivolja
½ tsk salt
3 ½- 4 dl mjölmix

Smula ner jästen i skålen.
Värm vattnet till 37º. Häll vattnet över jästen och rör om.
Blanda ner fiberhusk och rör om. Låt stå och svälla i 10 minuter. Det blir en gelèaktig massa.
Tillsätt olivoljan, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl i maskin.
Låt jäsa i 30 minuter.
Kavla ut degen till önskad form.
Nagga bottnarna väl.
Ska de förgräddas och frysas in så grädda i 250º i 7 minuter, låt svalna på galler.
Grädda med fyllning i 250º 10- 12 minuter

1 kommentar:

  1. Det var en jättegod pizzabotten! Den gör vi om.

    SvaraRadera