måndag 2 maj 2011

Kanelbullar

                    Doften av nybakade kanelbullar kan göra vem som helst lycklig.

Kanelbullar
ca 25 st

50 g jäst
150 g smör
4 dl mjölk 3%
1 dl socker
 ½ tsk salt
2 tsk kardemumma
ca 900 g mjölmix

Fyllning:
100 g smör
½ dl socker
1- 1½ msk kanel

Pensling:
1 ägg

Garnering:
Pärlsocker

1. Smula ner jästen i en bunke
2. Smält smöret och tillsätt mjölken och kardemumma.
3. Värm till 37º.
4. Häll över degspadet över jästen och rör om.
5. Tillsätt socker och salt.
6. Häll i nästan allt mjöl på en och låt maskinen jobba.
7. När degen släpper kanten ta då upp degen på bakbordet.
8. Jag får en deg där jag inte behöver använda något extra mjöl på bakbordet eller kaveln.
9. Dela degen i två delar och kavla ut.
10. Bred fyllningen på degplattan och rulla ihop.
11. Skär degen i 3-4 cm bitar och lägg i bullformar på plåt.
12. Låt jäsa under bakduk 1- 1½ timme.
13. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
14. Grädda i 225 º ca 12- 14 minuter.
15. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar