måndag 2 maj 2011

Vanilj- och hallonwhoopie



Jag läste om en ny trend i vintras, Whoopie är här! Vad är det för något, undrade jag. Det är färgglada kakor med olika smakbomber som går att variera, med te x choklad. mint, apelsin. Kakan är mjuk och fyllningen härligt krämig. Man gör kakorna färggranna och rullar dem i strössel. Dessa små whoopiesar var en smakbomb och inte svåra att göra. Lycka till!

Vanilj- och hallonwhoopie
 15 st

100 g smör
1 1/4 dl socker
1 ägg ( ekologiskt)
3 dl mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ tsk vaniljsocker
½ dl mjölk ( 3%)

Fyllning:
400 g philadelphiaost
100 g hallon
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering
Strössel

1. Vispa socker och smör poröst. Tillsätt ägget.
2. Rör ned mjölmix,bakpulver,salt, vaniljsocker och mjölken.
3. Lägg bakplåtspapper på tre plåtar.
4. Lägg tio klickar smet på varje plåt.
5. Grädda i 175º varm ugn i ca 10 minuter.
6. Låt kakorna svalna.
Blanda ihop philadelphiaost med hallon, florsocker och vaniljsocker.
Bred på fyllning på hälften av kakorna och lägg ihop dem.
Rulla kanterna i strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar