måndag 27 juni 2011

Schwarzwaldtårta

Denna klassiska tårta väcker en  känsla från barndomen. Med härliga nötmarängbottnar och fluffig vispad grädde.

  Bottnar

 3 dl hasselnötter
3 äggvitor
 4  dl florsocker

Fyllning och garnering
 300 g blockchoklad
  5 dl vispgrädde
  1 dl vaniljkräm
  kakao

Gör så här
1. Bottnar
Sätt ugnen på 150 grader.

2. Rosta nötterna och skala dem. Mal nötterna och blanda dem med florsocker.
3. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen.
4. Rita upp tre rundlar, ca 18-20 cm i diameter på bakplåtspapper.
5. Bred ut smeten i rundlarna och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
6. Lossa bottnarna omedelbart med en vass kniv.
7. Låt svalna på plåten.
8. Smält blockchokladen i vattenbad.
9. Häll ut hälften i ett tunt lager på bakplåtspapper och låt den nästan stelna.
10. Sporra ut fyrkantiga bitar till garnering.

 Fyllning
Vispa grädden med vaniljsockret.

Blanda hälften av grädden med resten av den smälta chokladen och vaniljkrämen.
Lägg samman bottnarna med ett lager av choklad/vaniljgrädden och ett lager av bara grädde.Stick i chokladrutorna och pudra över kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar