Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
söndag 12 juni 2011
Små rabarberpajer med mandelmassa
Små härliga pajer som serveras med vaniljsås eller vaniljglass.
Pajdeg
3 dl mjölmix (semper)
1 dl socker
1 tsk bakpulver
175 g ekologiskt smält smör
Fyllning
100 g mandelmassa
2 dl cremè fraiche
1 dl råsocker fair trade
2 ekologiska ägg
ca 400 g rabarber, tunt skivad från egna landet
Pajdeg:
Blanda ihop mjöl, bakpulver och socker i en skål.
Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop till en deg.
Tryck ut degen i sex små pajformar eller en stor.
Ställ in i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Sätt på ugnen 200º.
Fyllning:
Skär rabarbern i tunna skivor och lägg dem i botten på pajformarna.
Riv mandelmassan fint.
Vispa ihop cremè fraiche och socker och tillsätt äggen.
Blanda ner mandelmassan.
Häll smeten över rabarbern i formarna och grädda i ca 20 minuter.
Etiketter:
Fikabröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej!
SvaraRaderaTittar in för första gången på din blogg. Kommer att återkomma. Är själv Glutenintolerant sedan 2 år tillbaka, har fått det i vuxen ålder (35 år) och känner att första året bakade jag nästan inget, nu har jag bakat en del men lyckas ju inte alltid :-/ behöver tips och idéer och kan säkert få det här!
//Anna Romberg