söndag 12 juni 2011

Små rabarberpajer med mandelmassa


Små härliga pajer som serveras med vaniljsås eller vaniljglass.

Pajdeg

3 dl mjölmix (semper)
1 dl socker
1 tsk bakpulver
175 g ekologiskt smält smör

Fyllning

100 g mandelmassa
2 dl cremè fraiche
1 dl råsocker fair trade
2 ekologiska ägg
ca 400 g rabarber, tunt skivad från egna landet

Pajdeg:
Blanda ihop mjöl, bakpulver och socker i en skål.
Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop till en deg.
Tryck ut degen i sex små pajformar eller en stor.
Ställ in i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Sätt på ugnen 200º.

Fyllning:
Skär rabarbern i tunna skivor och lägg dem i botten på pajformarna.
Riv mandelmassan fint.
Vispa ihop cremè fraiche och socker och tillsätt äggen.
Blanda ner mandelmassan.
Häll smeten över rabarbern i formarna och grädda i ca 20 minuter.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Tittar in för första gången på din blogg. Kommer att återkomma. Är själv Glutenintolerant sedan 2 år tillbaka, har fått det i vuxen ålder (35 år) och känner att första året bakade jag nästan inget, nu har jag bakat en del men lyckas ju inte alltid :-/ behöver tips och idéer och kan säkert få det här!
    //Anna Romberg

    SvaraRadera