söndag 16 september 2012

Rulltårta




3 ägg
1½ dl socker
2 dl mjölmix glutenfritt
1½ tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljsocker
1 msk flytande smör

Fyllning
 ca 2 dl sylt

Sätt ugnen på 250 grader
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt fiberhusk.
Blanda mjöl och bakpulver.
Häll i det försiktigt tillsammans med vaniljsocker och smör.
Bred ut smeten på bakplåtspapper.
Grädda i ca 5 minuter.
Stjälp upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper.
Bred sylt över när kakan svalnat och rulla ihop.

2 kommentarer:

  1. Din rulltårta ser jättefin ut. Vilken mjölmix använder du? Mina blir alltid så tunna.

    SvaraRadera
  2. Toppen recept, gjorde den även laktosfri. Gjorde en som jag fyllde med blåbärssylt och serverade med grädde + färska blåbär. Den andra fyllde jag med en grädd/Philadelphia/vanilj + hallon röra. Smakade smaskens! Tack för ett bra grund recept. Använde "Fin mix" från Semper.

    SvaraRadera