söndag 30 september 2012

Marmelad


Här har jag kokat tre olika marmelader. Underbart gott att ha till rostat bröd, kex eller en bit brieost.
 
Jordgubbsmarmelad  ca 9 dl

500 g jordgubbar
4 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Skär/ hacka/mosa jordgubbarna och lägg dem i en kastrull, häll på syltsocker och vaniljsocker och rör om.
Värm upp under omröring, koka i ca 5-7 minuter och skumma av.
Lägg en klick marmelad på en tallrik och se om den ”stelnar” efter en liten stund, om den inte gör det så ska det koka några minuter till.

Låt marmeladen svalna och häll därefter upp den på väl
rengjorda burkar.
 
 
Päron- honungsmarmelad
 
4 st mogna ( gärna övermogna) päron
4 dl syltsocker
½ saft av citron
3 msk honung
 
Gör på samma sätt som ovan
 
 
Plommonmarmelad
 

500 g plommon
4 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker
 


Fröigt


Snygga burkar att ha framme med olika frön i .
Enkelt att ta ur och gott att ha på morgonfilen :)

lördag 22 september 2012

Kärleksmums



Jag har använt ett "vanligt" recept och bara bytt ut vetemjöl mot glutenfritt mjölmix.♥♥

Limpa med lingon





söndag 16 september 2012

Rulltårta




3 ägg
1½ dl socker
2 dl mjölmix glutenfritt
1½ tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljsocker
1 msk flytande smör

Fyllning
 ca 2 dl sylt

Sätt ugnen på 250 grader
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt fiberhusk.
Blanda mjöl och bakpulver.
Häll i det försiktigt tillsammans med vaniljsocker och smör.
Bred ut smeten på bakplåtspapper.
Grädda i ca 5 minuter.
Stjälp upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper.
Bred sylt över när kakan svalnat och rulla ihop.

tisdag 4 september 2012

Glutenfri pasta

 
Här har jag tillsammans med en vän ♥gjort egen glutenpasta. Längst upp farfalle med spenat. På tallriken längst ner är det tagliatelle, farfalle och skruvar smaksatt med spenat.

2 dl finmix
0,75 dl pofiber
1 ägg
1 äggula
1 krm salt
2 msk olivolja
ev vatten
3 msk spenat mixas med olivolja

Har du spenat i pastan tag då inget vatten.
Man får prova sig fram om det behövs mer mjöl.

Arbeta ihop degen på bakbordet och knåda i 8-10 min.
Låt vila 30 min.