torsdag 19 september 2013

Gulaschgryta



Gulaschgryta 4 p

600 g benfritt nötkött t ex bog, högrev.
5 gula lökar
2 msk smör
1 msk paprikapulver
2 st röd paprika
1½ dl vatten
2 vitlöksklyftor
1½ tsk salt
2 krm kummin
1 msk tomatpuré

Skär köttet i bitar.
Skala och skiva löken.
Strimla paprikan.
Fräs lök och paprika i en gryta i smör.
Bryn köttet i grytan tillsammans med lök och paprika.
Tillsätt skalad pressad vitlök, salt, kummin, paprikapulver ev en köttbuljongtärning och tomatpuré.
Koka under lock tills köttet är mört ca 1 timma.
Servera kokt potatis och grönsaker. På bilden är det morötter i en 1,2,3 lag till och en broccolisallad.

En gulaschgryta reder ihop sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar