lördag 14 september 2013

McDonalds nya glutenfria hamburgebröd

 

Nytt glutenfritt bröd på McDonald’s
 
 
Från och med idag, den 10 september, finns ett nytt och ännu godare glutenfritt bröd på samtliga McDonald’s restauranger. Brödet går att beställa till alla hamburgare och är framtaget i samarbete med Celiakiförbundet.
 
Det nya brödet är gjort på risstärkelse istället för som tidigare på vetestärkelse och har provsmakats och godkänts av Celiakiförbundet.
– Det nya brödet är ännu godare och saftigare och har bättre konsistens jämfört med våra tidigare glutenfria bröd. Vi har gjort ett omfattande arbete för att även våra glutenintoleranta och glutenallergiska gäster ska kunna njuta av en riktigt god burgare och jag hoppas att de ska bli nöjda, säger Patrik Holm-Thisner, kvalitets- och inköpsdirektör på McDonald’s.
McDonald’s är sedan 2010 certifierat av Astma- och Allergiförbundet inom ramen för Tryggare Mat, som enda restaurangkedja i Sverige. Det innebär att särskilda rutiner för hanteringen av maten finns på plats och att medarbetarna är utbildade för att kunna ge gästerna information om matens innehåll, så att varje gäst kan ta informerade beslut om vad denne som allergiker kan äta. Genom Allergiguiden, som finns att tillgå både på McDonald’s hemsida och i McDonald’s mobilapp, går det att söka bland alla produkter som erbjuds utifrån allergen och på så vis få fullständig information om matens innehåll. Fullständig information om matens innehåll finns också på baksidan på brickunderlägget eller kan begäras som kvittoutskrift i kassan.
 
För mer information, kontakta:
 
Frida Berg, presschef, telefon: 070-354 8505, e-post: frida.berg@se.mcd.com
 

 
 
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar