Chokladmoussetårta
Botten
-
2
ägg
-
100
g smält smör
- 1½ dl glutenfritt mjölmix
-
3
dl strösocker
-
3
msk kakao
-
1 1/2
tsk vaniljsocker
-
2
krm salt
-
100
g smält mörk choklad av bra kvalitet
Mousse
-
3
dl vispgrädde
-
2
ägg
-
2
msk honung
-
200
g hackad mörk choklad av bra kvalitet
-
70
g smör
-
amerikanska blåbär och riven vit choklad (till servering)
-
krossade maränger (till servering)
-
-
- Gör så här.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Botten: Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
- Mousse: Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
- Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
- Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
- Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och "sätta sig" i kylen i ett par timmar.
- Strö slutligen över krossade maränger, riven vit choklad och garnera med blåbär. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.
Bakade denna chokladmoussetårta, gjorde den även laktosfri (använde mjölkfri choklad), SUPER god! Tack för ett toppen recept.
SvaraRadera