måndag 4 augusti 2014

Chokladmoussetårta




Botten

  • 2 ägg
  • 100 g smält smör
  • dl glutenfritt mjölmix
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Mousse

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk honung
  • 200 g hackad mörk choklad av bra kvalitet
  • 70 g smör
  • amerikanska blåbär och riven vit choklad (till servering)
  • krossade maränger (till servering) 
  •  
  •  
  • Gör så här.
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Botten: Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
  • Mousse: Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
  • Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
  • Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
  • Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och "sätta sig" i kylen i ett par timmar.
  • Strö slutligen över krossade maränger, riven vit choklad och garnera med blåbär. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.

1 kommentar:

  1. Bakade denna chokladmoussetårta, gjorde den även laktosfri (använde mjölkfri choklad), SUPER god! Tack för ett toppen recept.

    SvaraRadera