onsdag 6 augusti 2014

Fröiga frallor







Fröiga frallor ca 10 st

50 g jäst
4 dl vatten
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 msk flytande honung
ca 9 dl glutenfritt mjölmix



Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 5 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Dela degen i 2 delar  gör frallor.
8. Fukta en handduk och tryck lätt över frallorna. "Doppa dem i en blandning av solroskärnor och pumpakärnor.
9. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt det jäsa ca en timme.
10. Grädda i 180º i ca.15 minuter.
11.Låt svalna på galler under bakduk.
12. När bröden har svalnat, dela dem och frys in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar