måndag 18 augusti 2014

Ostfrallor





Ostfrallor



Till ca 10 bröd:
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 msk honung
½ dl keso (naturell) Kan uteslutas om man vill.
ca 800-1000 g mjölmix
Till pensling: olja
Riven ost att strö över frallorna

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt olivsolja, salt, honung och keso. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 5 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Dela degen i ca 12 delar och forma som frallor.
8. Lägg dem på bakplåten. Pensla frallorna med olja och lägg på riven ost. Låt dem jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 200º i ca. 10- 12 minuter.
10. Låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, dela dem och frys in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar