söndag 17 juli 2011

Toscakaka

En enkel kaka att göra och som har mycket smak. En favorit hos barnen. Jag har blandat havregryn och mandel tillsammans till glasyren.


150 g smält smör
3 ägg
3 dl socker
4 dl mjölmix ( semper)
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk ( kan uteslutas)
2 tsk fiberhusk

Glasyr
150 g smör
2 dl socker
5 msk sirap
2 dl havregryn ( sempers rena havregryn)
1½ dl flagad mandel

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Tillsätt fiberhusk, smör, mjölk och till sist mjölmix och bakpulver.
4. Häll smeten i en långpanna och grädda i 175º mitt i ugnen ca 25- 30 min.
5. Blanda samman alla ingredienser till glasyren.
6. Bred glasyren på den knappt färdig gräddade kakan och grädda ytterligare 10 min.
7. Låt kakan svalna och skär den i önskade bitar.

2 kommentarer:

  1. Denna kakan är en storfavorit! Vet inte hur många gånger jag har bakat den. Tack för receptet! /Karin

    SvaraRadera
  2. Så god! Har du föevaringstips? Frysa? Eller hur länge håller den i burk...

    SvaraRadera